Dit is waarom het doen van een klic melding essentieel is

Ooit gehoord van een Klic-melding? Niet? Toch is dit een term waar iedereen met een eigen tuin van gehoord zou moeten hebben. Het doen van een Klic-melding is namelijk onmisbaar wanneer je machinale graafwerkzaamheden gepland hebt. Misschien ben je van plan een vijver in je tuin aan te leggen, of droom je van een zwembad… Het zijn slechts twee voorbeelden van situaties waar hoogstwaarschijnlijk een graafmachine in beeld zal komen. En als het eenmaal zover is, wil je natuurlijk wel goed voorbereid zijn.

Gebruik www.klic-app.nl voor het doen van een Klic-melding

Het doen van een Klic-melding is wettelijk verplicht. De reden? Ondergronds bevindt zich een uitgebreid netwerk van kabels en leidingen die ons dagelijks voorzien van water, gas en elektriciteit. Zodra je met een graafmachine gaat graven, bestaat de kans dat je één van deze kabels of leidingen raakt. Om dit te voorkomen, moet je een Klic-melding doen. Hiermee krijg je namelijk toegang tot gedetailleerde informatie over dit ondergrondse stelsel waar we het eerder over hadden. Zo voorkom je dat tijdens het graven (onherstelbare) schade ontstaat.

Voor het doen van jouw Klic-melding kun je terecht bij www.klic-app.nl . Het fijne isdat het heel simpel werkt. Jij dient je Klic-melding in op een smartphone, tablet of desktop en in 95 procent van de gevallen ontvang je binnen een werkdag de benodigde informatie. Vervolgens heb je alle documentatie die je nodig hebt, letterlijk in je broekzak met de Klic App op je smarphone. Makkelijk – geen gedoe met eindeloos veel vellen papier of ontelbaar veel bijlagen maar alles overzichtelijk in een app!

Ga je jouw tuin binnenkort een grote make-over geven en komen er machinale graafwerkzaamheden bij kijken? Dan weet je nu dus wat je te doen staat.

KLICAPP handelt niet voor of namens het Kadaster