Dit is waarom jij een zwembad in je tuin wilt

Grote kans dat jij er ook wel eens van hebt gedroomd: een huis met je eigen zwembad in de tuin. Het weer in Nederland is helaas niet altijd even geschikt om buiten baantjes te trekken, maar wanneer het eenmaal zomer is, gaat er niets boven zwemmen in de openlucht! Dit is waarom jij een zwembad in je tuin wilt.

 

Zwemmen wanneer je maar wilt

Het grote voordeel van een zwembad in je eigen tuin is natuurlijk dat je dan wanneer je maar wilt kunt zwemmen. Afhankelijk zijn van de openingstijden van openbare zwembaden kan af en toe vervelend zijn. Wanneer je doordeweeks gewoon van negen tot vijf op het werk zit, is het zo goed als onmogelijk om al voor je werkdag begint even het water in te plonzen. Want zie maar eens een zwembad te vinden dat voor die tijd de deuren al heeft geopend. Heb je een zwembad in je tuin, dan is dit niet langer een probleem. Zodra het morgengloren zich aandient, kun jij de dag goed beginnen in je eigen zwembad!

 

Geniet van je privacy

Niet iedereen vindt het prettig om naar een openbaar zwembad te gaan. Drukte, spetterende kinderen, gegil… Soms kan een dagje zwemmen erg vermoeiend zijn. Als je een eigen zwembad hebt, kan de privacy die daarbij hoort heerlijk zijn. Ongestoord je eigen gang gaan: dat klinkt ons toch echt als muziek in de oren!

 

Kom in vorm in je eigen achtertuin

Toegegeven, het kan soms moeilijk zijn om jezelf een paar keer per week naar de sportschool te slepen. Als je toch graag in vorm wilt blijven maar het lastig vindt om jezelf aan te zetten tot sporten, is een zwembad in je eigen achtertuin ideaal. Omdat het zwembad letterlijk maar enkele stappen van je huis is, zal de drempel om erin te duiken laag zijn. Zo kun je regelmatig even een halfuurtje sporten zonder daarvoor gelijk een hele middag uit te trekken. Zwemmen is niet alleen een goede sport om in vorm te komen, maar je werkt ook nog eens aan je conditie. Hup, bikini aan en gaan!