Happy en healthy dankzij de elektrische fiets

Vroeg opstaan, een hele dag werken, boodschappen doen, een gezonde maaltijd koken… Onze dagelijkse planning zit vaak zo vol dat genoeg bewegen er helaas nog te vaak bij inschiet. Met name wanneer je een kantoorbaan hebt waarbij je niet vaak achter je bureau vandaan komt, ligt dit gevaar op de loer. Wil je toch de nodige beweging in je dagelijkse routine inplannen maar weet je niet zo goed hoe? Overweeg dan eens om de auto of de bus in te ruilen voor… een elektrische fiets! Want wist je dat elektrisch fietsen ontzettend veel voordelen heeft voor je gezondheid?

Afvallen en een verhoogd geluksgevoel dankzij je e-bike

Net als op een gewone fiets verbrand je op de e-bike calorieën. Wanneer je op een dag meer verbrandt dan je consumeert, val je af. Dat betekent dat elektrisch fietsen een prima manier is om te werken aan een strakker lichaam. Met een rit van een half uur verbrand je toch al 56 calorieën, wat betekent dat je met een uurtje op de elektrische fiets toch weer een waterijsje eraf hebt getrapt!

Een ander gezondheidsvoordeel dat elektrisch fietsen kenmerkt, is dat deze manier van bewegen het risico op hart- en vaatziekten verlaagt. Dit was de conclusie van een onderzoek dat werd uitgevoerd aan de Universiteit van Colorado. Al na vier weken tijd was een positief verschil merkbaar.

Ook mooi meegenomen, is dat je door vaker op de elektrische fiets te stappen aan je weerstand werkt. Wanneer je drie keer in de week twintig minuutjes op de e-bike zit, ben je al goed bezig zo stelt TNO. Zo ben je een stuk minder vatbaar voor nare dingen als griep en verkoudheid.

Last but not least zou je ook moeten overwegen vaker op de elektrische fiets te stappen om je geluksgevoel een flinke impuls te geven. Wanneer je in beweging bent maakt je lichaam verschillende gelukshormonen aan waar je een fijn gevoel van krijgt. Bovendien is de elektrische fiets ook het vervoermiddel bij uitstek om eens flink te ontstressen. Lekker met je haren in de wind en de zon op je gezicht; zo simpel kan geluk zijn!