Stuur je koffer alvast op vakantie en andere tips voor een zorgeloze reis

Het zomerseizoen is weer aangebroken dus de kans is groot dat ook jij binnenkort je koffers weer mag pakken om op reis te gaan. Ben je al aan het aftellen? Hoeveel zin je ook hebt om er even tussenuit te gaan: de kans is groot dat je net als wij een stuk minder zin hebt in alle voorbereidingen vooraf. Een te volle koffer, een paspoort dat plots verlopen blijkt te zijn en ook nog bedenken hoe je al die bagage überhaupt op de plaats van bestemming gaat krijgen. Herkenbaar? Geen nood! Wij verzamelden de beste tips die je moet weten voor je op reis gaat, zodat jij je kunt focussen op vakantievieren. Met als gouden tip: ‘’traveling light’’. Want waarom zeulen met je bagage als je jouw koffer ook kunt opsturen naar het buitenland?

Zo doe je dat: slim inpakken

Inpakken vormt voor veel reizigers een groot onderdeel van de voorpret. Al je fijne zomerkleren tevoorschijn halen, boeken bij elkaar zoeken waar je eerder steeds niet aan toe kwam… Allemaal hartstikke leuk, totdat het moment komt om de koffer te sluiten en dat onmogelijk blijkt. Onze tip om je kofferruimte optimaal te benutten? Rol je kleding op in plaats van te vouwen! Hiermee sla je twee vliegen in één klap: je houdt niet alleen meer ruimte over maar zorgt er tevens voor dat je kleding niet te erg kreukt.

Zware bagage? Verstuur je koffer naar het buitenland!

Oké. Je koffer staat klaar, je tickets heb je bij de hand en het is tijd om te vertrekken! De tocht naar het vliegveld is echter al een hele klus; sjouwen met een zware koffer in je ene hand, je telefoon in je andere en ook nog een kleine tas met spullen voor onderweg. Maak het jezelf makkelijk door je bagage naar het buitenland te versturen!

Hoe dan? Simpel! Een week voor je vertrekt, ontvang je thuis een pakketje met documenten en verpakkingsmateriaal. Belangrijk is dat je alles goed doorleest zodat je goed voorbereid op weg kunt. Zodra alles is ingepakt, wordt je koffer door een chauffeur bij jou thuis opgehaald. Dankzij de Track and Trace link kun je deze in de gaten houden, zodat je precies weet waar je bagage is. Als je reis er weer op zit, gaat het inpakken en droppen van je koffer op precies dezelfde manier. Simpel, niet?

Handig om te weten is dat je, naast je koffer ook andere bagagestukken naar het buitenland kan versturen. Denk bijvoorbeeld aan het versturen van je fiets, golf spullen, kite, skiset of snowboard.

De kunst van het relaxen

Het is verleidelijk om ook tijdens je vakantie continu je telefoon in de gaten te houden op binnenkomende appjes, mailtjes en telefoontjes. Natuurlijk wil je bereikbaar zijn voor het geval dat er een noodgeval opspeelt, maar wanneer je 24/7 online bent, blijft er voor ontspannen weinig tijd over. Spreek dus met jezelf af dat je op een bepaald tijdstip op je telefoon ‘mag’ kijken, en enkel de hoognodige berichten beantwoordt. Zo wordt je niet opgeslokt door alles wat thuis of op het werk speelt.